Image

Rafting na rijeci Cetini

Najpoznatija aktivnost u Omišu je rafting na rijeci Cetini. Želite li s lakoćom veslati kristalno čistom rijekom i netaknutom prirodom te uživati s obitelji, krenut ćete laganim putem gdje rijeka nije brza. Ako ste tip koji voli adrenalin i brzinu, krenut ćete još jednom rutom prepunom riječnih brzaca.

Image

Zipline

Najnovija turistička atrakcija u Omišu za sve ljubitelje brzine, visine i adrenalina. Atrakcija uključuje više od 3 sata jurnjave niz kanjon rijeke Cetine po žici koja je na pojedinim dijelovima visoka i 100 metara.

Image

Hiking & Trekking

Budući da je Omiš okružen brdima i stijenama, idealno je odredište za sve ljubitelje planinarskih izleta. Ako ste u dobroj formi, prijavite se na Spring Trekking Cup i testirajte svoju izdržljivost i snalažljivost.

Image

Canyoning

Jedinstveni doživljaj rijeke Cetine koji uključuje šetnju, plivanje, svladavanje brzaca i kupanje pod slapovima.

Image

Ronjenje

Ljubitelji podmorja mogu uživati u bogatoj flori i fauni duž cijele Omiške rivijere. Samo nekoliko metara od gradske plaže nalazi se potopljeni brod iz Drugog svjetskog rata. Vrlo iskusni ronioci svoj raj pronalaze u uvali Vruja koja simbolizira jednu od najboljih ronilačkih destinacija u Hrvatskoj. Naime, u ovoj se uvali slatka voda iz rijeke miješa s morskom vodom, a podmorje je izuzetno bogato ribom koju ronioci rado promatraju.

Image

Slobodno penjanje

Omiš je jedno od najboljih odredišta u Hrvatskoj za ljubitelje slobodnog penjanja. U kojem god smjeru krenuli, kada se popnete na određeni dio brda ili stijene u podnožju grada, otvorit će vam se prekrasan pogled na cijeli Omiš, kanjon rijeke Cetine i obližnje dalmatinske otoke.

Image

Skywalk

Jedinstvena atrakcija Parka prirode Biokovo - vidikovac nazvan "Skywalk". Izrađen u obliku potkove. Skywalk se nalazi na rubu litice, iznad ponora, te pruža nevjerojatan pogled na Makarsku rivijeru i otoke koji će svakog posjetitelja ostaviti bez daha.

Image

Split

"Najlipši grad na svitu" - poznata Dioklecijanova palača, katedrala sv. Duje i splitska riva.

Image

Trogir

Prekrasan grad Trogir udaljen je 50 km od Omiša. Najveće atrakcije Trogira su trogirska katedrala i kula Kamerlengo. Jedna od najljepših rivijera na Jadranu i šire - Makarska rivijera i njene poznate plaže udaljene su samo 40 minuta vožnje od Omiša. Nacionalni park Krka udaljen je od Omiša samo sat vremena vožnje automobilom.

Pansion Star

Put Nemire 12, 21310 Omiš, Croatia  •  Tel: +385 21 755130  •  Mobile: +385 92 309 0904  •  E-mail: anita.kreso@st.t-com.hr

Pansion Star © 2022. Design by  Lens Multimedia

Choose language